Vinlåda ITALIA

Hej, Daniele här 🇮🇹

Med inspiration från andra branschkollegor har vi skapat en superfin blandlåda för privatpersoner, som nu kan köpas via Privatimport på Systembolaget. Toppenviner som annars endast säljs till restauranger erbjuds nu i en färdigkomponerad vinlåda som jag hoppas ni kan ha stor glädje av, samtidigt som ni stödjer små lokala vinimportörer. 

Följande sex viner presenterar jag i Vinlåda ITALIA

🇮🇹 Franciacorta Ferghettina Brut s.b 2018 Docg från Ferghettina vingård.

Ett riktigt fräscht och fylligt mousserande vin med Metodo Classico. Jäsning i flaska under 36 månader (Champagne metod). Vinet är en blend av Chardonnay och Pinot Nero. Frisk karaktär med inslag av citrus och lätta toner av bageri. Utmärkt i alla stunder.

🇮🇹 Franciacorta  Ferghettina Rosé Brut  2015 Docg från Ferghettina vingård.

Fantastiskt mousserande Rosé med Metodo Classico (Champagne metod), i en tjusig och exklusiv fyrkantig flaska. Ett 100% Pinot Nero med fina toner av smultron och små röda frukter. Passar utmärk till fisk och skaldjur.

🇮🇹 Chardonnay Perla dei Sassi 2015 Doc från Cappello vingård.

Smakrik och elegant Chardonnay från Friuli-Venezia Giulia. Fylligt vitt vin med fruktiga inslag av torkade frukter, smör, tropiska frukter och fat. Bra kombination med komplexa fisk rätter, med ljust kött, kyckling och vegetariska rätter.

🇮🇹 Barbera d´Alba Superiore 2016 Doc från Principiano G&F vingård.

Fyllig och mogen Barbera med tydlig smak av torkade plommon, morell och en diskret ton av ek. Vinet är perfekt i kombination med kalv och olika köttdetaljer av nöt.

🇮🇹 Roero Sergentin 2015 Docg från Fabrizio Battaglino vingård i Piemonte.

Kraftigt med samtidigt elegant rött vin av 100% Nebbiolo druva. Vinet lagras 18 månader på franskt fat som ger vinet ett elegant ton av ek. Viol och torkade blommor med delikata rostade nyanser.  Ideal till fina köttdetaljer av nött eller småvilt.

🇮🇹 Dolcetto d´ Alba 2018 Doc från Nada vingård.

Väldigt trevlig Dolcetto med karaktär. Vinet är medelfylligt och fruktigt, inslag av björnbär, smultron och ros. Perfekt i kombination med lätt aperitif, charktallrik, lasagne och pizza.

Som jag brukar säga: en vinlåda som ger gudomliga smakupplevelser.

Pris för denna fantastiska vinlåda är 1500 Kronor

Vi levererar fraktfritt till alla Systembolagets butiker i Luleå. 

Till alla andra butiker i Sverige tillkommer fraktkostnad på 200 Kr/låda.

Hur man gör en Privatimport, se följande länk:

https://www.systembolaget.se/bestalla-drycker/privatimport/privatimport/ 

Vid frågor kontaktar mig på info@sapordivino.se 

Ciao Daniele