PRIVATPERSONER

LE MICCINE
Chianti Classico D.o.c.g

tillSystembolaget

Le Miccine Chianti Classico

Chianti Classico Le Miccine är resultatet av Paolas sökande efter sina Italienska rötter. Uppväxt i Canada, enologistudent (vintekniker) i Frankrike och nu vinmakare i Italien. Vinodlingarna mellan Gaiole in Chianti och Radda in Chianti har perfekt läge i syd och sydvästlig riktning med vingården belägen i hjärtat av fälten.

Rubinrött vin med tydlig frukt och inslag av mineral och plommon. Efter 12 månader på stora franska ekfat, “tonnau”, har vinet en delikat fatkaraktär som inte tar över för mycket av vinets frukt och fräschör.

Vi rekommenderar detta vin till fläsk, mellanlagrade ostar och italienska charkuterier.

Druvsort:
Sangiovese 85%
Malvasia Nera och Colorino 15%
Vingård:
Azienda Agricola Le Miccine
Alkoholhalt:
13,5%
Disponibel årgång:
2019

PODERE 72
Rosso Piceno Superiore D.o.c

Ekologiskt odlattillSystembolaget

Podere 72 Rosso Piceno SuperioreVinrankorna från 1972 ger namnet åt denna Rosso Piceno Superiore “Podere72” som låter druvorna Sangiovese och Montepulciano mötas och förenas i ett stort vin. I ett av Marches mest framstående vinområden, Offida, tillverkar vinmakaren Paolo sina viner med omsorg och mijlötänk. Från och med 2011 är vingården ekologiskt certifierad och är sedan länge känd för personliga viner med starka karaktärer.

Ett kraftigt, varmt och fylligt vin med tät rubinröd färg. Rustik doft med inslag av björnbär, syltade blåbär och plommon. 16 månader på ekfat ger vinet rostade och kryddiga toner av tobak, kaffe och kakao.

Vi rekommenderar detta vin till saftiga kötträtter, gärna grillat kött men även till charkuterier, lagrade ostar och pastarätter med karaktär och sting.

Druvsort:
50% Sangiovese
50% Montepulciano
Vingård: Azienda Agricola Poderi San Lazzaro
Alkoholhalt: 14,5%
Disponibel årgång: 2018

LOPEZ CRISTOBAL CRIANZA
Ribera del Duero

tillSystembolaget

Denna vingård ligger i Roa, i hjärtat av Ribera del Duero och skapades  1994 när Santiago López och hans fru Lola Cristobal lyckades uppfylla drömmen om att skapa sin egen vingård som fick bära makarnas båda efternamn: Bodegas Lopez Cristobal.

LC Crianza är en blend av 95% Tempranillo och 5% Merlot som lagras under 12 månader i franska och amerikanska barriques.

Vinet har fina doft av röda frukter, svarta vinbär och balsamiska nyanser. LC Crianza är bröd och balanserad, köttig, mogen med söta tanniner, en explosion av mogna röta frukter, rostade nyanser, vanilj och kryddor.

Vi rekommenderar detta vin till entrecote, lammstek och vilt.

Druvsort: 95% Tempranillo 5% Merlot
Vingård: Bodegas Lopez Cristobal
Alkoholhalt: 14,5%
Disponibel årgång: 2018

NEBBIOLO d´ ALBA PARÁ´DI
Nebbiolo d´Alba D.o.c

tillSystembolaget

Druvorna som i Piemonte skördades under slutet av oktober, när dimman låg tät över bergen kom att kallas Nebbiolo, från det italienska ordet för dimma – “nebbia”. Denna Nebbiolo tillverkas hantverksmässigt och i mycket små volymer av vinmakaren Fabbrizio som i tredje led driver denna vingård med stor omsorg och stenkoll på sina odlingar. Den sandiga jordmånen och den sydvästliga riktningen gör vinerna runda och behagliga att dricka även som unga.

Bakom en ljus röd färg gömmer sig en sig både kraftfullhet och stor smakrikedom. Doften kan härledas till torkade plommon och har blommiga nyanser. Vinet presenterar en mycket fin balans mellan syra och tanniner och frukt.

Vi rekommenderar detta vin till saftiga kötträtter som stekar, mörkokt och grillat kött. Gärna viltkött och lamm.

Druvsort: 100% Nebbiolo
Vingård: Azienda Agricola Fabbrizio Battaglino
Alkoholhalt: 14%
Disponibel årgång: 2019

VALPOLICELLA RIPASSO SUPERIORE
Valpolicella Ripasso Sup. D.o.c

tillSystembolaget

Valpilicella Ripasso SuperiorePietro Zanoni driver denna familjeägda vingård belägen i det böljande bergslandskapet ovanför Verona och vid foten av alperna. Pietro är inte bara agronom, han är inte bara enolog – han är framförallt en stolt och passionerad invånare i sina egna hemtrakter. Idéen som driver honom är ärligheten och som återfinns i hanns viner.

Vi rekommenderar detta vin till stekar, grillat kött och långkok. Gärna viltkött. Passar även bra till ostar med mjukare och krämigare konsistens.

Vi rekommenderar servering av detta vin i stora glas.

Druvsort:
Corvina 40%
Corvinone 40%
Rondinella 20%
Vingård: Azienda Agricola Zanoni Pietro
Alkoholhalt: 14,5%
Disponibel årgång: 2018

ROSSO DI MONTALCINO
Rosso di Montalcino D.o.c

tillSystembolaget

Rosso di Montalcino

Vingården Talenti ligger på den södra sluttningen av Montalcino
med utsikt över Orcia-flodens dal. Idag leds vingården av Riccardo och har på senaste utmärkt sig som en av Montalcinos bästa producenter.

Denna Rosso di Montalcino har en itensiv röd rubin färg med lila nyanser.
Fräst och fruktig bouquet med de typiska toner av körsbär och plommon.
Mjuk smack med bra struktur och balanserad tanniner.

Vi rekomanderar servering av detta vin i mellanstora glas.

Druvsort: Sangiovese 100%
Vingård: Azienda Agricola Talenti
Alkoholhalt: 14,5%
Disponibel årgång: tillfälligt slut

MORELLA NEGROAMARO PRIMITIVO
Rosso Salento I.g.t

Biodinamic odlattillSystembolaget

Morella Negroamaro Primitivo

Lisa Gilbe är enologen från Australien som efter olika erfarenheter på vingårdar runt om i Europa,  till slut hittadePuglia, primitivodruvan och sin helt personliga och unika vinstil. Morella är idag en av den mest intressant vingård i Apulien. 

Vinet är en blend av 50% Negroamaro och 50% Primitivo med rankor av ca 60 år gammal. Vinet lagras 12 månader i barrique från Allier och vilar 8 månader på flaska innan försäljning. I vinet finns en tydligt doft av många röda frukter med inslag av plommon och svarta Körsbär. Väl balanserat ek fat erkänns bada i doften och i smaken.  En delikat appelsinskal i doften och bär. Mogna röda frukter med en ton av tobak med söta och runda tanniner.

Vi rekomanderar servering av detta vin i mellanstora glas.

Druvsort:
Negroamaro 50%
Primitivo 50%
Vingård: Azienda Agricola Morella
Alkoholhalt: 14%
Disponibel årgång: 2018

ROBBIONE
Serrapetrona D.o.c

tillSystembolaget

Robbione SerrapetronaVingården Terre di Serrapetrona gjorde en unik satsning att återuppta tillverkningen av “stilla viner” av druvan Vernaccia Nera, som under lång tid endast odlades för framställning av ett rött mousserande vin. I Appeninernas bergiga landskap på 650 meters höjd odlas druvan Vernaccia Nera. En mineralrik jordmån och ett kärvt klimat med kalla vintrar och ett årligt snötäcke över odlingarna har satt sin prägel på denna unika druva som endast odlas i en kommun i hela Italien – Serrapetrona. Efter att druvorna handplockats låter man dem torka enligt traditionell metod under 2 månader. Detta ger en intensiv karaktär och struktur till vinet som presenterar en komplex doft med fruktaromer och kryddiga inslag. Plommon, fikon, björnbär och morell sammanflätas med peppar, kryddnejlika och lakrits. Ett fylligt vin med bra struktur och balanserade tanniner.
Vi rekommenderar detta vin framförallt till lamm, men även till viltkött och andra saftiga kötträtter. Utmärkt även till en ostbricka.

Vi rekommenderar servering av detta vin i stora glas.

Druvsort: 100% Vernaccia Nera
Vingård: Terre di Serrapetrona
Alkoholhalt: 15%
Disponibel årgång: 2013

Grifola
Offida Rosso D.o.c.g

Ekologiskt odlattillSystembolaget

Grifola Rosso OffidaGrifola är ett vin på 100 % Montepulciano som tas fram av vingårdens äldsta och mest lyckade montepulcianodruvor. Odlingarna är belägna i ett av Marches främsta vinområden – Offida, där vinmakaren Paolo driver vingården med stor omsorg och ett medvetet miljötänk. Vingården är ekologiskt certifierad från och med 2011.

Elegant och fyllig smak med bra balans och harmoni. Fruktiga toner av röda bär, plommon och en fläkt av viol samspelar med kryddiga toner som kommer från vinets 16 månaders långa eklagring. Smakupplevelsen är komplex och detta vin låter sig älskas för sin otroliga smakutveckling och långa avslut där montepulciano-druvan verkligen uttrycker sin rätta potential och kraftfullhet.

Vi rekommenderar servering av detta vin i stora ballong glas.

Druvsort: 100% Montepulciano
Vingård: Azienda Agricola Poderi San Lazzaro
Alkoholhalt: 15%
Disponibel årgång: 2015

BAGÚS Lopez Cristobal
Ribera del Duero

tillSystembolaget

Denna vingård ligger i Roa, i hjärtat av Ribera del Duero och skapades  1994 när Santiago López och hans fru Lola Cristobal lyckades uppfylla drömmen om att skapa sin egen vingård som fick bära makarnas båda efternamn: Bodegas Lopez Cristobal.

Bagús är ett vin som tillverkas med blandat äldsta vinrankor i vingården med ca 85 år. 

Bagús är en 100% Tempranillo som lagras under 14 månader i franska och amerikanska barriques.

Vinet är kraftigt, mogen med tydliga tanniner. I monnen är varm och fyllig med toner av mörka frukter, björnbär, kryddor och lakrits.

Vi rekommenderar detta vin till smakrika kötträtter, lammstek,ren och vilda fåglar.

Vi rekommenderar servering av detta vin i stora ballong glas.

Druvsort: 100% Tempranillo
Vingård: Bodegas Lopez Cristobal
Alkoholhalt: 14,5%
Disponibel årgång: 2018

Barolo
Barolo D.o.c.g

tillSystembolaget

BaroloGiuseppe och Francesco Principiano, far och son, representerar den fjärde generationen inom denna familjeägda vingård belägen i sluttningarna mellan Monforte´Alba och Serralunga d´Alba. Ett passionerat och hängivet arbete med odlingarna och en stark känsla för territoriet resulterar i fantastiska viner som denna Barolo Principiano.

Granatröd färg med en lätt orangeröd nyans, fin bouquet som påminner om viol, plommon och torkade frukter. En 24 månaders lagring på stora ekfat och ytterligare 12 månader på ståltank ger detta vin en elegant balans mellan frukt, syra och tanniner. Vinet bjuder på ett långt fint och intensivt avslut som lämnar ett tydligt spår i smakminnet.

Vi rekommenderar detta vin till vällagade kötträtter av första klassens råvaror, stekar av vilt eller nöt, samt lagrade ostar.

Vi rekommenderar servering av detta vin i stora glas.

Druvsort: 100% Nebbiolo
Vingård: Azienda Agrigola Principiano Giuseppe e Francesco
Alkoholhalt: 14,5%
Disponibel årgång: 2016

AMARONE della VALPOLICELLA `ZOVO`
Valpolicella Amarone D.o.c.g

tillSystembolaget

Amarone della Valpolicella

Pietro Zanoni driver denna familjeägda vingård belägen i det böljande bergslandskapet ovanför Verona och vid foten av alperna. Pietro är inte bara agronom, han är inte bara enolog – han är framförallt en stolt och passionerad invånare i sina egna hemtrakter. Idéen som driver honom är ärligheten och som återfinns i hanns viner.

Vinet passar mycket väl till stekar, grillat kött och långkok på nöt, ren, älg, rådjur, vildsvin. Utsökt även till lagrade hårdostar. Parmesan är en klassiker.

Vi rekommenderar servering av detta vin i stora glas. Alternativ kan vinet dekanteras.

Druvsort:
Corvinone 40%
Corvina 40%
Rondinella 20%
Vingård: Azienda Agricola Zanoni Pietro
Alkoholhalt: 16,5%
Disponibel årgång: 2013

MORELLA PRIMITIVO OLD VINES
Primitivo I.g.p

Biodinamic odlattillSystembolaget

Lisa Gilbe är enologen från Australien som efter olika erfarenheter på vingårdar runt om i Europa,  till slut hittade Puglia, primitivodruvan och sin helt personliga och unika vinstil. Morella är en av den mest intressant vingård i Apulien.

Old Vines är en 100% Primitivo från en av den äldsta del av vingård. Rankorna är mellan 70 och 90 år gamla. Vinet har en djup, tät röd färg med koncentrerades doft av röda frukter, mogna körsbär, plommon likör, söt tobak och kola.
I munnen vinet är fyllig, varm med mycket lång eftersmak inslagen som uppmärksammandes i doften. Lagring kör under 14 månader i barriqu från Allier där därefter vinet stannar 18 månader i flaskan innan försällning. 

Vi rekomanderar servering av detta vin i stora ballong glas.

Druvsort: Primitivo 100%
Vingård: Azienda Agricola Morella
Alkoholhalt: 15%
Disponibel årgång: 2014

MORELLA PRIMITIVO MONDO NUOVO
Primitivo I.g.p

Biodinamic odlattillSystembolaget

Lisa Gilbe är enologen från Australien som efter olika erfarenheter på vingårdar runt om i Europa,  till slut hittade Puglia, primitivodruvan och sin helt personliga och unika vinstil. Morella är idag en av den mest intressant vingård i Apulien.


Vinet har en djup röd färg med koncentrerades doft av röda frukter, mogna körsbär, viola, peppar och söt tobak.
Skillnad från sin bror Old Vines, Mondo Nuovo i munnen har högre sira, med fina tanniner, fyllig med mycket lång eftersmak.

Vi rekomanderar servering av detta vin i stora ballong glas.

Druvsort: Primitivo 100%
Vingård: Azienda Agricola Morella
Alkoholhalt: 15%
Disponibel årgång: 2015

Barolo Boscareto
Barolo D.o.c.g

tillSystembolaget

Barolo Boscareto

Giuseppe och Francesco Principiano, far och son, representerar den fjärde generationen inom denna familjeägda vingård belägen i sluttningarna mellan Monforte´Alba och Serralunga d´Alba. Ett passionerat och hängivet arbete med odlingarna och en stark känsla för territoriet resulterar i fantastiska viner som denna Barolo Principiano.

Granatröd färg med orangeröd nyans, fin och komplex bouquet som påminner om viol, nötter, torkade frukter och toner av rök. En 24 månaders lagring på stora ekfat (25 Hl) och ytterligare 12 månader på ståltank ger detta vin en elegant balans mellan frukt, syra och tanniner. Vinet bjuder på ett långt fint och väldigt intensivt avslut.
Vi rekommenderar detta vin till vällagade kötträtter av första klassens råvaror, lagrade ostar eller som meditationsvin.

Vi rekommenderar servering av detta vin i stora ballong glas.

Druvsort: 100% Nebbiolo
Vingård: Azienda Agrigola Principiano Giuseppe e Francesco
Alkoholhalt: 14,5%
Disponibel årgång: 2016

BRUNELLO DI MONTALCINO
Brunello di Montalcino d.o.c.g

tillSystembolaget

Brunello di Montalcino

Vingården Talenti ligger på den södra sluttningen av Montalcino
med utsikt över Orcia-flodens dal. Idag leds vingården av Riccardo och har på senaste utmärkt sig som en av Montalcinos bästa producenter.

Brunello di Montalcino från Riccardo Talenti lagras  30 månader på franska och slovenska ekfat, därefter vila 12 månader i flaska innan försäljning.
Vinet presenterar sig med ett rött rubin färg med orangea nyanser.
Doften är stor, komplex och aningen kryddig bouquet. Raffinerad smack av söta körsår kombinerat med delikata fat toner. Eleganta och söta tanniner.

Vi rekomanderar servering av detta vin i stora ballongglas.

Druvsort: 100% Sangiovese
Vingård: Azienda Agrigola Talenti
Alkoholhalt: 14,5%
Disponibel årgång: 2016

Pistillo
Offida Pecorino D.o.c.g

Ekologiskt odlat                         tillSystembolaget

Det vita vinet Pistillo är gjort på den inhemska och lokala druvan Pecorino. Historien berättar att fåraherdar upptäckt att fåren gärna gick och tuggade på dessa småväxta druvrankor, vilket ledde till att man kallade druvan för Pecorino, från det italienska ordet för får – “pecora”.

Vinet har en intensiv halmgul färg och en riklig bouquet av kamomill, exotiska frukter, anis och citrusfrukt. Smakrikt, välbalanserat och fylligt vitt vin som faktiskt lagrats 4 månader på franska ekfat. Långt och elegant avslut.

Vi rekommenderar detta vin till smakrika kyckling rätter och vegetariskt. Perfekt till en kantarell risotto eller till lagrade ostar kombinerade med marmelad. Vi har även funnit att det passar utmärkt till en älgköttsoppa med rotsaker.

Druvsort: 100% Pecorino
Vingård: Azienda Agrigola Poderi San Lazzaro
Alkoholhalt: 14%
Disponibel årgång: 2020

Valpolicella Superiore Zanoni
Valpolicella Superiore D.o.c

tillSystembolaget

Pietro Zanoni driver denna familjeägda vingård belägen i det böljande bergslandskapet ovanför Verona och vid foten av alperna. Pietro är inte bara agronom, han är inte bara enolog – han är framförallt en stolt och passionerad invånare i sina egna hemtrakter. Idéen som driver honom är ärligheten och som återfinns i hanns viner.

Druvsort:
70% Corvina
30% Corvinone och Rondinella
Vingård: Azienda Agricola Zanoni Pietro
Alkoholhalt: 13%
Disponibel årgång: tillfälligt slut

Bosco di Fratta
Prosecco Superiore Millesimato Brut D.o.c.g Conegliano-Valdobbiadene

tillSystembolaget

I tre generationer har vingården Sanfeletto producerat vin av druvan Glera som ger det fantastiska mousserande vinet Prosecco. Eftersom gården befinner sig i hjärtat av bergstrakterna mellan Conegliano och Valdobbiadine klassificeras Proseccon som ”Conegliano-Valdobbiadine Docg” som är ett vin i sjärnklass på Prosecco himlen. Ett noga kvalitetsarbete och mycket omsorg om plantagen utmärker denna familjeägda vingårds arbete och vi kan se att resultaten är mer än tillfredsställande.

Vinet är halmgult med grönaktiga nyanser. Små och långvariga bubblor.
Päron, gröna äpplen och citrus öppnar sig i vinets bouquet med en lätt ton av små vita blommor.
Mycket frukt i smaken och behaglig syra. Ett raffinerat vin för den som söker ett mycket torrt mousserande vin som avnjuts för sin eleganta och essentiella smakstil.

Ideal som aptitretare till förrätter och tilltugg eller som sällskapsvin. Denna mycket torra Prosecco är även utmärkt till skaldjur, ostron och andra fiskrätter.

Druvsort: 100% Prosecco (Glera)
Vingård: Azienda Agrigola Sanfeletto
Alkoholhalt: 11,5%
Disponibel årgång: 2020

 

Välkommen till Sapordivino

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker
och riktar sig till dig som fyllt 25 år. 

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?