Om Oss

Vår mål är att hitta den rätta kombinationen mellan mat och vin som skapar en gudomlig smakupplevelse, un sapore divino”, på italienska.
 Med en fot i Norrland och en i Italien är vår ambition att förena det norrlänska köket med italienska inslag och självklart …. med italienska kvalitetsviner.

År 2010 flyttade Daniele Catini till Sverige från Italien och en tid därefter drog han igång företaget tillsammans med sambon Kerstin Löf och redovisningskonsulten Håkan Ylipää.

Det gemensamma intresset för mat och vin var drivkraften bakom satsningen och idag utökar vi ständigt vårt sortiment.

Vi samarbetar med mindre vingårdar som satsar på kvalitet istället för kvantitet. Vinproducenter som personligen ombesörjer plantagen och som har ett nära samarbete med naturen. Vinmakare som noggrant följer hela processen från odling till tappning.

Vi anser att detta är hörnstenarna för att ta fram ett riktigt gott vin. Av erfarenhet vet vi att hos små producenter kan man också hitta utsökta viner till förhållandevis bra priser. Vingårdar som själva sällan når utanför landets gränser. Det är just dessa ”pärlor” som vi vill förmedla till er.

Livet är för kort för att dricka dåliga viner sa en italiensk vinmakare till oss en gång och detta måtto har följt oss under resans gång.

 

Välkommen till Sapordivino

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker
och riktar sig till dig som fyllt 25 år. 

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?